Procesul de verificare a actelor în cazul unui control rutier poate fi simplificat, utilizând EVO

2024-06-26 14:02

 

În cadrul unei sesiuni de instruire, agenții Inspectoratului Național de Securitate Publică au fost pregătiți de experții în guvernare digitală cum să utilizeze în activitatea profesională aplicația guvernamentală EVO. Scopul instruirii a fost familiarizarea ofițerilor INSP cu modulele disponibile în aplicație, în special cel ce se referă la documente digitale, și modalitatea prin care pot recunoaște, accepta verifica și valida actele în format digital, în baza Legii nr. 321/2023.

 

Aplicația EVO este o inovație și reprezintă o evoluție semnificativă în gestionarea documentelor electronice care permite utilizatorilor să aibă acces rapid la buletinul de identitate, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare a automobilului - direct pe dispozitivul lor mobil, eliminând necesitatea de a purta documentul pe suport fizic în mod constant. Prin intermediul aplicației, șoferii pot prezenta documentele personale în timpul unui control rutier, simplificând astfel procesul de verificare pentru agenții de poliție.

 

În cadrul instruirii, experții AGE au prezentat toate modulele disponibile în aplicația EVO și au răspuns la întrebările adresate de agenții INSP în vederea unei mai bune înțelegeri a opțiunilor oferite de noua aplicație guvernamentală integrată a serviciilor electronice. 

 

Programul de instruire și formare privind cunoașterea și utilizarea noilor soluții de guvernare digitală se înscrie în eforturile AGE privind realizarea obiectivelor Strategiei Naționale de Transformare Digitală pentru anii 2023-2030, care urmărește modernizarea sectorului public prin digitalizarea proceselor în proporție de 100%.

 

Amintim că EVO - aplicația unică de interacțiune a cetățenilor cu statul, reprezintă punctul de acces la informații și servicii publice, disponibilă pe iOS și Android. Aplicația fost lansată oficial la 6 iunie 2024, de Guvernul Republicii Moldova și este implementată cu susținerea partenerilor de dezvoltare: Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat USAID, Suedia și Marea Britanie; precum și cu susținerea Ukraine Moldova American Enterprise Fund, UNDP și Banca Mondială.

Agenda publică

Iulie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31