Programul Național „Voucher cultural”

Programul Național „Voucher cultural”

Programul Național „VOUCHER CULTURAL” este dedicat tinerilor în vârstă de 18 ani (eligibili în intervalul de timp din ziua împlinirii vârstei de 18 ani și până în ziua împlinirii vârstei de 19 ani) care vor intra în posesia unui voucher anual în valoare de 1000 de lei, menit să le faciliteze accesul la produse și servicii culturale, cum ar fi spectacole de teatru, concerte, produse cinematografice, achiziții de cărți etc. Voucherul este electronic și se folosește doar online. Accesează pagina www.vouchercultural.md și află toată informația despre cum poți intra în posesia voucherului.

 

Pentru a beneficia de VOUCHERUL CULTURAL este nevoie să dețineți SEMNĂTURA ELECTRONICĂ (mobilă) pentru a vă autentifica pe pagina de plăți electronice mpay.gov.md, prin intermediul căreia va fi efectuată plata pentru produsul cultural selectat.

 

Ce este semnătura electronică?

 

Semnătura electronică (mobilă) este identitatea digitală a persoanei. Cu ajutorul semnăturii vă puteți autentifica pe platforme digitale, puteți semna documente electronice sau să întocmiți cereri online pentru anumite servicii, care, în mod obişnuit, sunt accesibile doar prin prezenţa fizică şi prezentarea actului de identitate. Semnătura electronică este o confirmare că în fața calculatorului sau telefonului mobil sunteți chiar Dvs. Semnătura electronică, inclusiv cea mobilă, are aceeași valoare și putere juridică, precum semnătura de mână (olografă).

 

Cum obții semnătura electronică?

 

Procedura de obținere e foarte simplă – poate fi obținută la diverse instituții în funcție de instrumentul de semnătură electronică pe care dorim să-l folosim.

 

Pentru semnătura electronică mobilă cetățenii trebuie să se adreseze la operatorii de telefonie mobilă (Moldcell sau Orange). Aceasta reprezintă identificatorul digital al unei persoane prin intermediul cartelei SIM.

 

Semnătura electronică pe USB token se eliberează beneficiarilor de către Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică și poate fi utilizată doar introducând dispozitivul de tip usb token în calculator (urmați pașii pe www.semnatura.md).

  

Cum mă autentific cu ajutorul semnăturii electronice?

 

La accesarea oricărui serviciu electronic, care necesită autentificare, inclusiv platforma VOUCHER CULTURAL, vei fi direcționat pe platforma MPass, unde trebuie să alegi modalitatea de semnătură pe care o ai la dispoziție. Astfel, dacă ai semnătura mobilă, alegi prima opțiune, introduci numărul telefonului mobil și urmezi pașii, iar dacă deții semnătura electronică pe usb token, vei utiliza cea de a doua opțiune, introducând usb-ul în dispozitivul electronic de tip computer sau laptop.

 

Ghid de autentificare în 2 pași

 

TUTORIAL VIDEO Ce este, cum se obține și cum utilizăm semnătura electronică?

 

Ce pot face cu semnătura electronică (mobilă)?

 

 • Depunerea declarației fiscale electronice
 • e-Servicii de Stare Civilă
 • Raportarea electronică la CNAM (e-CNAM)
 • Raportarea electronică la CNAS (e-CNAS)
 • Depunerea cererii de eliberare, reperfectare sau prelungire a licenţei de activitate (e-Licențiere)
 • Serviciul de apostilare (e-Apostila)
 • Crearea împuternicirilor de reprezentare (e-Procura) (mpower.gov.md)
 • Serviciul de livrare a documentelor (mdelivery.gov.md)
 • Portalul guvernamental al cetățeanului și antreprenorului (mcabinet.gov.md)

 

Alte avantaje ale utilizării semnăturii digitale (electronică, mobilă)

 

 • Simplu, rapid, și foarte comod pentru a accesa servicii electronice, pentru autentificare în mediul online, utilizare a platformelor digitale, acces la informații și semnare a documentelor electronice
 • Doar posesorul cunoaşte codul PIN care porneşte algoritmul de generare a semnăturii
 • Libertatea de a semna sau solicita acte indiferent de timpul și locul aflării.
 • Completarea unor cereri pentru a beneficia de servicii publice electronice de tip: acte personale, autorizații, alocații, compensații, ajutoare, servicii de livrare a documentelor, programări la diverse instituții, semnarea contractelor, formularelor, depunerea declarațiilor, rapoartelor, petițiilor etc.   

 

Mai multe detalii și lista serviciilor publice accesibile cu Semnătura Mobilă sunt disponibile pe Portalul Serviciilor Publice servicii.gov.md

 

 

Obțineți semnătura electronică (mobilă) pentru a beneficia de toată gama de servicii electronice create de Agenția de Guvernare Electronică și puse la dispoziția tuturor cetățenilor.

 

 
Agenda publică

Iulie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31