Atelier de dezvoltare a abilităților digitale în rândul profesioniștilor din domeniul justiției din Republica Moldova

2024-06-21 09:50

 

Agenția de Guvernare Electronică (AGE) continuă Programul de informare și educație digitală în vederea utilizării instrumentelor digitale guvernamentale disponibile pentru accesarea online a serviciilor publice. Astfel, un grup de treizeci de justițiari au participat la un  atelier de dezvoltare a competențelor digitale, eveniment organizat în parteneriat cu Institutul de Politici și Reforme Europene (IPRE) și suportul GIZ Moldova, în cadrul Centrului de Inovare și Formare în Guvernare Digitală al AGE.

 

„Pentru a spori încrederea cetățenilor în utilizarea serviciilor digitale avem nevoie de suportul instituțiilor statului cu care interacționează cetățeanul. Sesiunile de instruire și educație digitală au drept obiectiv creșterea numărului de formatori/mesageri/ambasadori digitali din rândul angajaților din sistemul public care au un rol crucial în adoptarea și utilizarea soluțiilor de guvernare digitală, deoarece prin cunoașterea și aplicarea acestor soluții, instituțiile devin mai digitale, mai transparente, mai eficiente. Prin integrarea acestor tehnologii în domeniul justițiar se optimizează procesele interne și se îmbunătățește eficiența operațională. În acest mod, transformarea digitală a instituțiilor publice se poate realiza într-un ritm mai accelerat, contribuind la modernizarea actului justiției adaptat nevoilor societății moderne”, a menționat Andrei Prisacar, directorul AGE.

 

În cadrul evenimentului, formatorii din rândul AGE și IPRE au prezentat funcționalitățile cheie ale serviciilor digitale guvernamentale disponibile pentru cetățeni și mediul de afaceri, precum și modalitățile practice de interacțiune online cu statul în vederea obținerii serviciilor publice, inclusiv, prin intermediul aplicației EVO. În context, au fost explicate serviciile/beneficiile oferite de aplicație, setarea tehnică și modulele disponibile pentru utilizatorii din țară și de peste hotare, în baza semnăturii electronice.

 

La capitolul platforme guvernamentale digitale s-a exersat asupra utilității serviciilor digitale: semnătura și identitatea electronică (MSign), cabinetul personal virtual (MCabinet), împuterniciri electronice (MPower), livrarea documentelor (MDelivery), Voucher Cultural, Portalul Serviciilor Publice, pentru a consolida capacitățile digitale ale participanților.

 

Totodată, s-au abordat subiecte ce se referă la provocările privind digitalizarea justiției, precum și modalitățile de depășire a acestora prin efort comun și conștientizarea beneficiilor tehnologiei și inovației în vederea creșterii calității justiției.

 

Atelierul de instruire face parte dintr-o serie de activități organizate de AGE și IPRE în cadrul acordului de colaborare semnat între cele 2 entități, care are drept scop informarea și dezvoltarea abilităților digitale în rândul diverselor categorii și grupuri de persoane.

 

Doritorii de a participa la sesiunile de informare/instruire, organizate de Agenția de Guvernare Electronică, se pot înregistra accesând FORMULARUL.

Agenda publică

Iulie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31