Soluțiile de guvernare digitală în suportul autorităților din UTA Găgăuzia

2024-06-19 14:31

 

Un grup de primari și alți reprezentanți ai administrației publice din raioanele de sud ale țării: Comrat, Ciadîr-Lunga și Vulcănești (UTA Găgăuzia) au beneficiat de o  sesiune de instruire în domeniul guvernării electronice, prezentată la Comrat, deexpertul în guvernare electronică, Igor Bercu, delegat din partea Agenției de Guvernare Electronică (AGE).

 

Cei peste 50 de participanți au cunoscut în detalii oportunitățile oferite de serviciile și platformele digitale dezvoltate de AGE și au testat funcționalitățile noii aplicații guvernamentale integrate EVO, lansată recent de Guvernul Republicii Moldova pentru a facilita interacțiunea cetățenilor cu statul, în vederea obținerii serviciilor publice.

 

În cadrul evenimentului, au fost demonstrate produselor de guvernare electronică disponibile pentru cetățeni și mediul de afaceri, precum: semnătura și identitatea electronică (MSign), cabinetul personal virtual (MCabinet), împuternicirile electronice (MPower), livrarea documentelor (MDelivery), plățile electronice MPay, Voucher Cultural, Portalul Serviciilor Publice, cu scopul de a consolida capacitățile digitale ale reprezentanților administrației locale și regionale și a contribui la eficientizarea și modernizarea procesului de prestare a serviciilor publice prioritar în format digital.

 

Sesiunea de instruire face parte dintr-o serie de activități de formare, desfășurate inclusiv în teritoriu, în cadrul Programului de formare privind cunoașterea celor mai noi soluții de guvernare digitală, desfășurat de AGE, care are drept obiectiv accelerarea procesului de transformare digitală și sporirea nivelului de cultură digitală a populației, precum și edificarea unei societăți digitale avansate în Republica Moldova.

 

Doritorii de a participa la sesiunile de informare, organizate de Agenția de Guvernare Electronică, se pot înregistra accesând FORMULARUL. sau expediind o solicitare la adresa de email: instruire@egov.md.

 

Agenda publică

Iulie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31