Este deschisă înregistrarea doritorilor de a testa aplicația integrată a serviciilor publice din Republica Moldova – EVO

2024-03-21 16:21

Agenția de Guvernare Electronică și Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării lansează înregistrarea pentru testarea versiunii Beta a aplicației mobile EVO.

 

EVO Beta va oferi acces la primele module disponibile în aplicația integrată a serviciilor publice în regim de testare, invitând pe toți cei interesați să contribuie la dezvoltarea și îmbunătățirea acesteia.

 

Cum să participi?

Cetățenii interesați să testeze aplicația și să contribuie la dezvoltarea acesteia sunt invitați să se înregistreze în lista de testare pe evo.gov.md, completând câmpurile cu:

  • Nume / Prenume
  • Email (este important să fie indicat un email la care este conectat utilizatorul pe magazinele App Store sau Google Play)
  • Sistem de operare al telefonului (Android sau iOS)
  • Dispunerea de semnătură electronică (Persoanele care dețin semnătura electronică vor avea prioritate la testare. Cei care au semnătură pe stick USB, sunt încurajați să își seteze opțiunea de autentificare în 2 Pași, conform instrucțiunilor de aici.

 

Odată cu înregistrarea pe site, va fi trimis un un email automatizat de confirmare.

Accesul la versiunea de test urmează să fie oferit treptat și pe parcursul următoarelor săptămâni.

 

Module disponibile în EVO Beta:

  • Acte digitale și Portofel de Identitate Digital: Accesul la acte digitale (buletin, permis de conducere, certificat de înmatriculare) într-un mod sigur și simplu. Actele vor putea fi accesate direct din aplicație, prin intermediul Portofelului de Identitate Digital. Acestea vor putea fi prezentate și verificate direct din aplicație, în regim virtual în relație cu agenții din mediul public și privat, având aceeași putere juridică ca și actele fizice.
  • Plăți pentru servicii publice: Aplicația este integrată cu serviciul MPay și permite plata directă a serviciilor disponibile în MPay cu ajutorul cardului, Google sau Apple Pay, dar și funcționalități precum anexarea cardurilor pentru utilizare ulterioară, vizualizarea istoricului de plăți, precum și gestionarea conturilor de recepționare a plăților de stat (salariale sau de indemnizații).
  • Datele Tale: Informațiile disponibile pentru persoane fizice și juridice în MCabinet, precum și acțiunile conexe, vor putea fi accesate direct din aplicație. De la situația fiscală, contribuțiile sociale și până la contravenții sau traversări de frontieră - toate informațiile vor fi mereu la îndemână.
  • Feedback și Contribuție: Un canal deschis pentru feedbackul utilizatorilor, esențial pentru evoluția continuă a EVO.
  • Alte funcționalități adăugate pe măsură ce sunt gata pentru a fi testate public

 

Implementarea aplicației EVO se realizează cu susținerea partenerilor de dezvoltare: proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie; UNDP și Banca Mondială.

 

 

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30