Serviciile publice digitale în atenția tinerilor voluntari de la Nisporeni, Călărași și Cojușna

2024-01-31 17:09

Tot mai mulți doritori de a participa la Programul de informare și educație digitală 2024 se înregistrează și beneficiază de sesiuni de informare privind utilizarea serviciilor publice electronice.

 

Astăzi, 31 ianuarie 2024, ne-am conectat, timp de 2 ore, cu voluntari din trei localități, în cadrul unui webinar bazat pe cunoștințe și exerciții practice despre platformele și serviciile digitale dezvoltate de Agenția de Guvernare Electronică pentru persoane fizice și juridice.

 

Astfel, peste 60 de tineri și tinere din Călărași, Nisporeni și Cojușna, au aflat cum pot beneficia de Programul Voucher Cultural, cum pot utiliza semnătura digitală pentru a semna documente electronice, a avea acces la date, accesa servicii publice la distanță, depune cereri online și alte scenarii de interacțiune la distanță cu instituțiile statului.

 

Participanții la webinar au misiunea de a împărtăși cunoștințele acumulate cu alte persoane care fac parte din comunitățile lor și le vor oferi suport în ceea ce privește utilizarea tehnologiei digitale în relația cu instituțiile publice prestatoare de servicii.  

 

Activitatea este realizată în cadrul Programului de informare și educație digitală, lansat la începutul acestui an, iar tinerii din cele 3 localități au fost selectați de A.O. HelpAge International Moldova prin Proiectul Creșterea protecției, rezilienței și incluziunii sociale a refugiaților din Ucraina și grupurilor vulnerabile din Republica Moldova prin consolidarea mecanismelor de prevenire și răspuns la violența bazată pe gen, precum și consolidarea sistemelor de protecție socială și sănătate”, susținut de Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) în Republica Moldova, în parteneriat cu  Fundația Moldcell și finanțat de Guvernul Regatului Unit.

 

Doritorii de a participa în Programul de educație digitală, desfășurat de AGE pe parcursul acestui an, se pot înregistra completând formularul

 

Agenda publică

Februarie 2024

L M M J V S D
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29