DeeptechGigaHack aduce soluții digitale noi în domeniul eGov

2023-09-10 18:05

Cel mai mare maraton de aplicații și soluții tehnologice din țară Deeptech GigaHack a reunit, timp de 2 zile (9 și 10 septembrie 2023), la Digital Park, peste 200 de participanți pasionați de tehnologie în jurul ideilor și conceptelor privind transformarea digitală în diferite domenii.

 

Agenția de Guvernare Electronică (AGE), în calitate de partener al evenimentului, a fost alături de echipele care au concurat pentru premiu la categoria GovTech, ceea ce presupune implementarea de noi soluții digitale cu potențial pentru modernizarea serviciilor publice. Experții delegați din partea AGE: Andrei Prisacar, director adjunct, Artur Reaboi, arhitect principal și Valeriu Poia, manager de proiect, au participat la Hackathon în rol de mentori, jurați și supraveghetori care au ghidat și consultat echipele, oferindu-le asistență tehnică și profesională pe durata competiției, dar și o jurizare obiectivă.

 

La categoria GovTech au concurat 5 echipe: Byte Hackers, 7301, busGO, Kodeson, GovernMental Hacks. Echipele au lucrat intensiv, timp de 48 de ore, la un asistent bazat pe AI care să ajute cetățenii în procesul de informare despre serviciile publice guvernamentale.

 

Conform aprecierilor juriului, cea mai bună soluție GovTech a fost cea elaborată de echipa 7301. Soluția se numește „Ask Dorin” și reprezintă o interfață conversațională în care cetățenii pot pune întrebări despre serviciile guvernamentale, iar chat botul Dorin va răspunde în baza informațiilor disponibile pe servicii.gov.md.

 

DeepTech GigaHack este organizat de către Technovator și Digital Park, cu suportul Proiectului Tehnologiile Viitorului în Moldova, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Guvernul Suediei și cel al Marii Britanii și reprezintă o oportunitate pentru profesioniștii IT, entuziaștii în domeniul tehnologiei și antreprenori de a experimenta, inova, colabora și crea soluții pentru provocările propuse de organizatori.

Mai multe informații pot fi vizualizate pe pagina gigahack.md

Agenda publică

Iulie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31