Avansăm pe agenda digitală alături de noi parteneri

2022-12-15 12:15

Agenția de Guvernare Electronică și Proiectul Tehnologiile Viitorului vor colabora în baza Acordului de parteneriat, semnat la 14 decembrie 2022. Potrivit documentului, scopul parteneriatului este digitalizarea economiei și dezvoltarea soluțiilor de e-guvernare în sprijinul sectorului privat pentru un mediu de afaceri mai puternic.  

 

Prin semnarea acestui acord, cele două instituții semnatare și-au asumat un angajament puternic de a sprijini transformarea digitală a Republicii Moldova, luând în considerare nevoile și interesele sectorului public, privat și cetățenilor din Republica Moldova. Părțile au stabilit un cadru de cooperare în vederea valorificării tehnologiilor și dezvoltării soluțiilor de e-guvernare pentru business.

 

Obiectivele cheie ale Acordului menționat se referă la:

 

-          Dezvoltarea, lansarea și promovarea unei aplicații mobile guvernamentale ușor de utilizat (Government in your Pocket) cu servicii interconectate pentru persoane fizice și companii care vor face serviciile și procesele guvernamentale mai accesibile;

 

-          Implementarea și adoptarea serviciilor de e-guvernare pentru operarea afacerilor la distanță.

 

Documentul a fost semnat electronic de Olga Tumuruc, directoarea Agenției de Guvernare Electronică și Doina Nistor, directoarea Proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID Suedia.

 

Partenerii au convenit asupra domeniilor prioritare de cooperare care vor avea cel mai mare impact asupra afacerilor și consumatorilor din Republica Moldova.

 

 

Agenda publică

Februarie 2023

L M M J V S D
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28