Acord de cooperare între AGE și IPRE pentru promovarea agendei de transformare digitală

2022-09-01 17:17

Instituția publică „Agenția de Guvernare Electronică” (AGE) și Asociația Obștească „Institutul pentru Politici și Reforme Europene” (IPRE) vor coopera în vederea implementării proiectelor și activităților în domeniul transformării digitale a Republicii Moldova.

 

Un Acord de cooperare a fost semnat digital astăzi, 1 septembrie 2022, de către Olga Tumuruc, director al AGE și Iulian Groza, director executiv IPRE.


Domeniile prioritare ale Acordului se referă la:

 

-       Susținerea obiectivului de transformare digitală a Republicii Moldova prin intermediul evenimentelor de promovare, activității de cercetare în domeniu și campaniilor de informare pe tot teritoriul Republicii Moldova și în afara țării;

 

-       Organizarea în comun a evenimentelor în domeniul  transformării digitale cu participarea experților AGE și IPRE, schimb de informații și bune practici între cele două părți;

 

-       Susținerea implementării obiectivelor Strategiei de Transformare Digitală a Republicii Moldova 2023-2030 și a Strategiei Naționale de Dezvoltare „Moldova 2030”, pe dimensiunea transformării digitale și societății informaționale.

 

-       Susținerea obiectivelor de integrare europeană a Republicii Moldova pe dimensiunea transformării digitale și societății informaționale etc.

 

„Popularizarea activităților din domeniul digitalizării este un obiectiv constant, iar AGE se preocupă nu doar pe crearea serviciilor și soluțiilor digitale, dar și de informarea, popularizarea și comunicarea activă cu publicul în vederea înțelegerii beneficiilor utilizării tehnologiei. Semnarea acordului este doar un prim pas, dar sunt încrezătoare că ulterior vom găsi mai multe zone de interes comun”, a declarat Olga Tumuruc, directorul AGE.

 

La rândul său, Iulian Groza a mulțumit AGE pentru deschidere și lansarea cooperării, menționând că în perioada următoare vor fi anunțate noi inițiative de colaborare pe dimensiunea digitală, promovarea votului electronic, a agendei digitale și altor activități în contextul parcursului european al Republicii Moldova.

 

Între primele activități ce urmează a fi organizate în baza parteneriatului dintre AGE și IPRE pot fi menționate discuțiile publice intitulate „Moldova Digitală”, axate pe promovarea agendei de transformare digitală și a serviciilor digitale în rândul publicului larg din Republica Moldova și diasporă, în perioada septembrie - decembrie 2022.

 

Agenda publică

Septembrie 2023

L M M J V S D
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30