#Imagine_MPay

MPay

 1. Ce este MPay?

  MPay este serviciul guvernamental de plăți electronice, un instrument informațional cu ajutorul căruia pot fi achitate diverse servicii online. Deși MPay țintește în primul rând serviciile electronice din sectorul public, el poate fi utilizat cu succes și pentru serviciile comerciale.
  MPay face posibilă achitarea serviciilor prin intermediul mai multor modalități de plată cum ar fi: carduri bancare, terminale de plată, sisteme e-banking și plăți în numerar. În cazul plăților în numerar, cetățenii care nu au acces la internet se pot adresa la ghișeele băncilor conectate sau la oficiile Poștei Moldovei.
  Serviciul MPay este realizat de Guvern prin intermediul Centrului de Guvernare Electronică, Centrului de Telecomunicații Speciale, Ministerului Finanțelor în parteneriat cu Banca Națională și sectorul bancar privat. Acest serviciu este în consonanță cu politicile Băncii Naționale care promovează tranzacțiile fără numerar.

 2. Cine poate beneficia de serviciul guvernamental de plăți electronice MPay?

  Beneficiari ai serviciului MPay suntem noi, cetățenii, cei care plătim pentru servicii publice, dar și reprezentanții mediului de afaceri, care în activitatea lor comercială au nevoie să perceapă plăți pentru serviciile prestate, dar și să achite pentru serviciile consumate.
  Momentan pe piața Republicii Moldova există circa un milion de carduri bancare și doar 5 la sută din volumul total al tranzacțiilor de plată cu carduri este realizat fără extragerea numerarului. Deținătorii cardurilor, în premieră, vor opera plăți electronice pentru achitarea serviciilor publice.
  La prima etapă, cetățenii vor putea achita în format electronic serviciile ÎS „Cadastru”, taxa pentru e-Cazier, serviciile ÎS „Registru”, taxa pentru procurarea mijloacelor de identificare a animalelor domestice, costul documentelor primare tipizate eliberate de Serviciul Fiscal de Stat și costul pentru obținerea duplicatelor și extraselor de acte de stare civilă.

 3. Cum utilizezi serviciul guvernamental de plăți electronice MPay?

  Poți achita serviciile consumate având la dispoziție orice instrument de plată legal, disponibil pe piața din Republica Moldova. Scenariul de achitare este simplu.
  Accesezi e-Serviciul de pe servicii.gov.md, completezi cererea online. Serviciul va calcula suma spre plată și-ți va propune să achiți prin MPay. Vei fi redirecționat pe site-ul mpay.gov.md unde vei putea selecta modalitatea de achitare și efectua plata. La sfârșitul operațiunii serviciul va veni cu o confirmare de plată. În orice moment poți verifica statutul plății.
  Prin intermediul MPay pot fi achitate și serviciile offline, comanda cărora se efectuează la ghișeul instituțiilor publice. Pentru aceasta accesezi pagina mpay.gov.md, selectezi serviciul și introduci numărul comenzii, cererii sau a procesului verbal, după care achiți la fel cum o faci la terminalele de plată.

Serviciul Suport Clienti: +373 22 82 00 00

Bookmark and Share